Zonnatura

Lekkere smaakvolle brownies, maar dan glutenvrij! Focus on Foodies vertelt ons hoe je deze moet maken.

Wat heb je nodig?

 

75 gram hazelnootmeel

75 gram amandelmeel

75 gram rijstmeel

200 gram medjoul dadels (ontpit)

200 gram suikervrije appelmoes

65 gram fairtrade cacaopoeder

2 grote eieren

2 theelepels bakpoeder

1 eetlepel lijnzaad

1 theelepel vanille extract

40 gram grof gehakte noten (bijv. walnoten of hazelnoten)

175 gram pure chocolade zonder geraffineerde suiker (bijv. Vivani 92% cacao)

En hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden

Doe de dadels, lijnzaad en de appelmoes in de foodprocessor en laat dit even aanstaan tot het een egaal mengsel is.

Doe het hazelnootmeel, amandelmeel en rijstmeel in een mengkom, samen met het cacaopoeder en bakpoeder. Voeg het appelmoes mengsel toe, net als de eieren en het vanille extract en laat dit in een paar minuten tot een deeg mengen.

Vet een brownievorm of bakblik van ca. 18x18cm in met wat kokosolie of olijfolie. Giet het mengsel hierin en verdeel over het bakblik. Bak in ongeveer 30-35 minuten af. Laat goed afkoelen.

Smelt de chocolade au bain marie en hak de noten fijn. Verdeel de gesmolten chocolade over de brownies, let op: deze moeten helemaal zijn afgekoeld. Verdeel de gehakte noten over de chocolade en laat in de koelkast even hard worden. Snijd de brownies pas in stukken als de chocolade hard is geworden.

Serveer met een lekkere kop thee tijdens je glutenvrije high tea!