img

Havermout pannenkoeken met cranberries

Gebruik havermout een keer op een totaal andere manier. Lekker om in het weekend voedzame pannenkoekjes mee te bakken.

Ingrediënten

  • 40g Zonnatura havermout
  • 120g volkorenbloem of amandelmeel
  • 14g bakpoeder (2 sachets)
  • 1 ei, geklutst
  • 1el citroenschil, fijn geraspt
  • 150ml soja, rijst of amandelmelk
  • 1el Zonnatura agavesiroop
  • 25g cranberries gedroogd of vers
  • 1el maanzaad

Bereiding

  1. Meng de havermout, bloem en het bakpoeder luchtig in een kom. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng tot een glad beslag. Dek het beslag af met een vochtige theedoek en laat het 10 minuten rusten.
  2. Verwarm een grote koekenpan op medium vuur. Smelt een klontje kokosvet, verdeel het vet over de pan en lepel vervolgens het beslag in kleine hoopjes in de pan (+/- 3 per keer, deze vloeien uit tot +/-12cm doorsnede). Draai de pannenkoekjes pas om als er kleine gaatjes in het beslag zichtbaar worden, bak op de andere zijde nog 1 minuut door.
  3. Serveer met agavesiroop. Voeg eventueel nog wat hennepzaad toe.
img