Zonnatura

Deze snelle veggie curry kan op de tafel zijn in een handomdraai - perfect als je snel moet eten!

Ingrediënten

6 sjalotten, geschild en in stukjes gesneden

2 el plantaardige olie

2 teentjes knoflook, geperst

400 ml kokosmelk

1 Zonnatura Groentebouillon blokje, opgelost in 300 ml kokend water

2-3 el currypasta (naar smaak)

1 tl suiker (wit of bruin)

480g gekookte kikkererwten (2 blikjes, uitgelekt gewicht)

2 grote hoofden van de chinese kool, stengels verwijderd en fijn gesneden (of spitskool) (250g bereid gewicht)

200g kerstomaatjes, gehalveerd

Zout en versgemalen zwarte peper

Een beetje verse koriander

Partjes citroen

Rijst om op te dienen

Bereiding

Hoe maak je het?

1. Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de sjalotten op een matig vuur gedurende ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn en een beetje kleur beginnen te krijgen. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut voordat de kokosmelk en het bouillonblokje erbij gedaan kan worden. Roer goed om te mengen.

2. Roer door de curry pasta, suiker en kikkererwten. Breng aan de kook, breng op smaak met een beetje zout en peper, dek af met een deksel en laat sudderen gedurende 10 minuten.

3. Voeg de groentes en tomaten toe, goed roeren om ze in de saus onder te dompelen. Dek opnieuw af met de deksel en bak nog 5-8 minuten, of tot de groenten gaar zijn, maar met een beetje bite. Serveer bestrooid met koriander en partjes citroen om overheen te knijpen. Rijst is de perfecte aanvulling.