Zonnatura

Frambozen cheesecake met Agavesiroop

Deze frambozencheesecake kan niet ontbreken als je een feestje hebt.

Ingrediënten

  • 200g koekjes naar keuze (voor de bodem)
  • 125g boter
  • 4 biologische citroenen (schoon geboend)
  • 8 biologische eieren, gesplitst
  • 400g (lactosevrije) roomkaas
  • 200ml Soja kookroom
  • 2el maïzena
  • 4el agavesiroop
  • 150g verse frambozen
  • 1el poedersuiker

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170°C. Smelt de boter in een steelpannetje. Doe alle koekjes in een ruime, stevige zak. Plaats een theedoek over de zak en rol deze met een deegroller om alle koekjes te verkruimelen. Roer de koekkruim door de gesmolten boter heen. Giet deze mix in de ingevette springvorm en druk stevig aan met de achterkant van een lepel. Bewaar even in de koelkast.
  2. Boen de citroenen schoon. Rasp de gele schil eraf en voeg samen met de roomkaas, eidooiers, soja kookroom en de agavesiroop in een beslagkom. Klop tot een glad mengsel en voeg al roerend de gezeefde maïzena toe.
  3. Klop de eiwitten in een kom tot stijve pieken. Spatel de eiwitten voorzichtig door het roomkaas mengsel. Giet het mengsel in de springvorm en plaats deze in de oven voor 1 uur.
  4. Check de gaarheid van de cheesecake met een sate prikker, die schoon uit het mengsel getrokken moet worden. Als er nog mengsel aan de prikker zit, plaats de cheesecake nog een extra 5 minuten in de oven.
  5. Als de cheesecake gaar is laat deze dan volledig afkoelen en versieren met de frambozen en poedersuiker.