Zonnatura

Garnaal & Spinazie taartjes

Deze Spinazietaartjes zijn eenvoudig te maken en verrassend lekker.

Ingrediënten

  • 1el kokosvet
  • 2el Zonnatura Lijnzaadolie
  • 200g bladspinazie
  • 100g biologische garnalen
  • ½ rode ui, gesnipperd
  • 1 knoflook teen, gesnipperd
  • 125ml Kookroom
  • 1 ei, geklutst
  • 4 blaadjes bladerdeeg, ontdooid
  • 2el bieslook
  • 2el geklaarde boter (of gewone boter)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.Bak in 1el kokosvet de rode ui en knoflook 4 minuten aan op een laag pitje. Voeg de spinazie toe en bak deze nog 2 minuten tot deze geslonken is.
  2. Haal de pan van de warmtebron en voeg de kookroom en lijnzaadolie toe. Breng op smaak met zout en peper. Roer het ei door het mengsel als deze iets afgekoeld is.
  3. Vet 4 muffinvormpjes in met kokosvet, bekleed ieder met een vel bladerdeeg en kwast er nog wat geklaarde boter over. Verdeel de garnalen over de bladerdeeg schelpjes en schep het spinazie mengsel erbij tot de rand.
  4. Bak ze in de oven circa 20 minuten totdat ze mooi gebruind zijn. Bestrooi met bieslook.