Zonnatura

Gevulde punt paprika's met Amarant

Puntpaprika's geven niet alleen een lekkere smaak aan je maaltijd, je kunt hiermee ook de maaltijd op een leuke manier presenteren.

Ingrediënten

  • 250g Amarant
  • 1/2 Zonnatura knoflook en kruidenbouillon blokje
  • 1el kokosvet
  • 2tl kerriepoeder
  • 2 knoflook tenen (geperst)
  • 2 rode puntpaprika's
  • 1/4 watermeloen, in blokjes
  • 2 lente uitjes, in ringen gesneden
  • 1 rode ui in halve ringen
  • 3cm gember, geschild en geraspt
  • 1 koriander bos
  • 1 waterkers

Bereiding

  1. Verhit het kokosvet in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de kerrie en knoflook toe en bak 2 minuten, al roerend. Voeg 500ml water, het halve blokje Zonnatura knoflook en kruidenbouillon en de amarant toe en breng aan de kook. Draai de pit op laag en plaats de deksel op de pan en kook de amarant 15 minuten gaar, laat daarna afkoelen. Plaats de schoongemaakte en gehalveerde paprika’s op een met bakpapier beklede ovenschaal en druppel wat olijfolie over de paprika’s. Bak in een voorverwarmde oven 175°C, 10 minuten.
  2. Snijd de watermeloen in kleine dobbelstenen en doe deze in een grote kom. Voeg de lente ui, rode ui, gember en koriander toe en roer goed door elkaar. Meng de amarant door het meloen mengsel en vul de paprika’s met een lepel. Serveer met een handvol waterkers erover.