Zonnatura

Groente-curry met kookroom

Dol op curry? Het is niet moeilijk klaar te maken en serveer de curry eens op een verrassende manier met Bulgur of Amarant.

Ingrediënten

  • 1 ui, gesnippert
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 3cm verse gember, geschild en geraspt
  • 1el kerriepoeder
  • 1el kurkumapoeder
  • ½el paprikapoeder
  • ½tl chilipoeder (naar wens!)
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 1 tomaat, in zessen
  • 1 Zonnatura knoflook en kruiden bouillon blokje
  • 200ml kookroom
  • 4el geraspte kokos
  • 5el koriander, grof gesneded
  • serveer samen met een kom Quinoa, Bulgur of Amarant

Bereiding

  1. Bak in een hapjespan de ui, knoflook en gember circa 4 minuten in 2el kokosvet. Voeg de vier kruiden toe en blijf roeren (let op dat deze niet aanbranden). Voeg nu de courgette, aubergine en paprika toe en laat op laag vuur nog 10 minuten meebakken.
  2. Voeg 400ml water en het bouillonblokje, kookroom en de kokos toe en laat het geheel 20 minuten zachtjes pruttelen.
  3. Breng op smaak met zout en peper en strooi wat er wat koriander over. Serveer met Quinoa of Bulgur.