Zonnatura

Groentequiche met Soja Kookroom

Maak een voedzame quiche als je weinig tijd hebt. Snel in de oven en je hebt een lekkere avondmaaltijd.

Ingrediënten

  • 1pak bladerdeeg
  • 1el Zonnatura Lijnzaadolie
  • 1el amandelmeel of paneermeel
  • 250g champignons, in plakjes gesneden
  • 225g tuinerwten (diepvries)
  • 3 bos-uien, in ringen gesneden
  • Handje verse munt
  • 4 eieren
  • 200ml Soja kookroom

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een springvorm of taartvorm van ongeveer 24cm in met (kokos)vet. Bekleed de vorm met het bladerdeeg en snij de overstekende randen af. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem en strooi er wat amandelmeel of paneermeel over.
  2. Bak in een koekenpan de champignons in 2el kokosvet of lijnzaadolie in circa 4 minuten gaar. Voeg de uien en de doperwten toe en bak nog 2 minuten door. Neem de pan van de warmtebron en voeg de soja kookroom toe.
  3. Kluts de eieren en snijd de verse munt fijn, voeg beide bij het champignon mengsel. Breng op smaak met zout & peper en giet het mengsel in de vorm. Bak in de oven circa 45 minuten. Je kunt testen of de quiche gaar is door een sateprikker in de quiche te steken, komt deze er schoon uit dan is de quiche gaar.