Zonnatura

Pita met spicy linzen

Linzen kun je leuk mee spelen als ingredient in een gerecht. Probeer ze eens toe te voegen in een pitabroodje. Verrassend eenvoudig en lekker.

Ingrediënten

  • 1 pak Zonnatura Quinoa met Linzen
  • 4 pita broodjes
  • 2 kropjes little gem
  • 200 gr kippendij filet
  • 1 el kerrie poeder
  • 2 el olijfolie
  • Saus:
  • 150 gr griekse yoghurt
  • 1 el kerriepoeder
  • ½ limoen sap
  • ½ limoen zest
  • 2 el gesneden mint
  • 1 el gehakte blad peterselie
  • 1 teen gesneden knoflook
  • 20 gr gekneusde macadamia noten
  • 20 gr rozijnen gehakt
  • 1 gesnipperde sjalot
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snijd de sla fijn en pak de pita broodjes per stuk in aluminium folie. Verwarm de pita broodjes in de oven op 180°c in ongeveer 10 minuten.
  2. Marineer de kip met de kerriepoeder en de olijfolie. Bak de kip op een gemiddeld vuur gaar en snijd er vervolgens reepjes van.
  3. Voor de saus: meng alle ingrediënten met elkaar.
  4. Verwarm de linzen au bain marie of in de magnetron. Meng de linzen en de kip met de saus en serveer de saus die overblijft er apart bij. Snijd de broodjes doormidden en snijd ze open. Vul de broodjes met de sla en de rest van de ingrediënten.