Zonnatura

Quinoa bonensalade

Quinoa en bonen zijn samen een perfecte basis voor een goed vullende salade. Voedzaam, lekker en eenvoudig klaar te maken.

Ingrediënten

  • 75g Quinoa
  • 1 Zonnatura groentebouillon blokje
  • 1 blik cannellini bonen
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 blik kidneybonen
  • 100g mini asparagus
  • 3el rode ui
  • 2el koriander vers
  • 2el munt vers
  • 5el olijfolie extra vierge
  • ½ citroen, uitgeperst
  • 1tl Zonnatura agavesiroop
  • ½tl cayennepeper

Bereiding

  1. Kook de Quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking circa 15 minuten met een bouillon blokje droog en laat afkoelen. Blancheer de asperges in kokend water in circa 4 minuten beetgaar. Spoel alle bonen af onder koud water, laat vervolgens goed uitlekken.
  2. Meng de afgekoelde quinoa met de bonen en voeg de uitgelekte cherry tomaatjes en de asperges toe. Maak een dressing aan met de olie, citroensap, agavesiroop en cayennepeper, schenk over de salade en meng de salade. Garneer met de rode ui, koriander en munt