Zonnatura

Salade van quinoa met groene asperges

De combinatie van asperges en Quinoa maakt dit een heerlijke salade voor in de avond of tijdens de lunch.

Ingrediënten

  • 1 pak Zonnatura quinoa met tomaat en olijf
  • 1 bos groene asperges
  • 25 gr rucola sla
  • 1 kropje little gem
  • 2 el gesneden bieslook
  • 100 gr cherry tomaat
  • 2 eieren
  • peper zout
  • bruinbrood
  • olijfolie
  • Dressing:
  • 1,5 dl olijfolie
  • 0,5 dl witte wijn azijn
  • 1 el griekse yoghurt
  • ½ tl chili poeder
  • 30 gr geraspte parmezaan
  • 1 gesnipperde sjalot
  • peper en zout

Bereiding

  1. Schil de groene asperges en kook deze kort in kokend water en spoel ze daarna koud. Kook daarna de eieren en snijd deze in vieren. Snijd ondertussen de little gem in vieren. Snijd de bieslook in kleine stukjes. Snijd de cherry tomaatjes doormidden. Snijd blokjes van een stevig stuk brood en laat deze op een middel hoog vuur in de olijfolie goudbruin en krokant worden.
  2. Voor de dressing; meng de olie, witte wijn azijn, griekse yoghurt, chili poeder, geraspte parmezaan, gesnipperde sjalot en peper zout met een staafmixer. Meng alle ingrediënten met de quinoa en breng deze op smaak met peper en zout . Serveer de salade in een schaal.