Zonnatura

Salade van Quinoa, venkel en granaatappel

Venkel en granaatappel geven deze salade samen een verrassend lekkere smaak. Wat geitenkaas en spekjes maken deze salade helemaal af.

Ingrediënten

  • 1 pak Zonnatura quinoa met tomaat en olijf
  • 1 venkel
  • 3 el olijfolie
  • 1 takje rozemarijn
  • 1/4 granaatappel
  • 1 rode ui
  • ½ krop romeinse sla
  • 100 gr spekblokjes
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • Dressing:
  • 1,5 dl olijfolie
  • 0,5 dl balsamico azijn
  • 2 el agave siroop
  • 1 el mosterd
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snijd de venkel doormidden, verwijder de harde kern en snijd daarna de venkel in parten. Meng de venkel met de olie, gesneden rozemarijn, peper en zout.
  2. Verdeel hierna de venkel over een met bakpapier beklede bakplaat en plaats deze in een voorver-warmde oven (220°c). De venkel is gaar in ongeveer 10 minuten.
  3. Bak de blokjes spek krokant op een middelhoog vuur en laat deze uitlekken in een zeefje. Haal de pitjes uit de granaatappel, snijd de rode ui in ringen en snijd de gewassen sla in stukken. Brokkel de geitenkaas en meng deze met de rest van de ingrediënten.
  4. Voor de dressing; meng de olie, balsamicoazijn, agave siroop, peper, zout en de mosterd met een staafmixer.
  5. Verwarm de quinoa au bain marie of in de magnetron, meng deze hierna met de warme venkel. Serveer de salade in een schaal en voeg als laatste de dressing, quinoa en venkel toe.