Zonnatura

Teff Pannenkoeken

Gebruik Teff eens io een totaal andere manier. Lekker om in het weekend gezonde Teff Pannenkoeken mee te bakken!

Ingrediënten

Bereiding

Mijn meest recente ontdekking en wat voor één! Je kan namelijk gewoon pannenkoeken bakken van teff, hoe te gek is dat. Je moet ze wel wat voorzichtiger bakken dan normale pannenkoeken, want ze kunnen snel scheuren. Met die liefdevolle behandeling krijg je vervolgens wel lekkere knapperige pannenkoeken.

 

Je hebt er 200gram teff, 250ml plantaardige melk, 1tl bakpoeder, 1 ei, 1tl vanille extract en een snuf zout voor nodig. Meng dit tot een compact beslag en bak daarna kleine pannenkoekjes in bijvoorbeeld kokosolie. Laat ze een minuut of 3 aan een zijde bakken op medium vuur en keer ze daarna voorzichtig om. Laat ze mooi goudbruin en krokant bakken. Serveer ze bijvoorbeeld met gekarameliseerde stukjes banaan. Snijd daarvoor banaan in grove stukken en bak ze kort in kokosolie met een scheut agavesiroop.