Zonnatura

Vegaballen met pittige tomatensalsa

Deze vegetarische balletjes in pittige tomatensalsa zou je zo kunnen serveren met wat andere tapas. Verrassend lekker.

Ingrediënten

  • 1 Zonnatura Quinoa met linzen
  • 2el (amandel)meel
  • 1 ei
  • 3el hennepzaad
  • 1el ras el hanout kruiden
  • 2 volkoren pitabroodjes
  • Paar handjes ijsberg sla
  • Pittige tomatensalsa:
  • 3 roma tomaten
  • 1 rode peper
  • ½ rode ui
  • 1 limoen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosui

Bereiding

  1. Snij de peper doormidden en verwijder de zaadlijst. Snij de tomaten in kwarten en pel de knoflook. Leg alles op een bakplaat en plaats in een voorverwarmde oven van 175°C voor 14 – 18 minuten. Plaats de nog warme ingrediënten in een kom en knijp het limoensap eroverheen samen met de rode ui en knoflook. Pureer enkele seconden met de staafmixer tot een grof mengsel. Voeg als laatste de ui toe.
  2. Verdeel de Quinoa met Linzen over twee schalen. Breek een ei in een van de schalen en klop 30 seconden met een staafmixer. Voeg de meel toe in de andere schaal en meng goed door elkaar. Voeg de twee schalen samen en voeg hennepzaad en ras el hanout toe. Meng alles goed door elkaar tot een samenhoudend geheel.
  3. Verdeel in 8 porties en draai er met natte handen balletjes van. Verhit een laagje olie in een koekenpan op laag vuur en bak de vegaballetjes in circa 6 minuten gaar. Serveer in de geroosterde pita broodjes met de sla en tomatensalsa.