Zonnatura

Kleuren thema: blue

Kruidentheeën die geschikt zijn tijdens de zwangerschap zijn o.a. Brandnetel thee, Kamille thee, Munt thee, Brandnetel & Citroengras, Goede Nachtrust thee, Groene thee range, Bloesemmix en Rooibos. Uit voorzorg is het aan te raden om geen, of alleen in beperkte mate anijs-, venkel-, zoethout- en kaneelthee drinken als je zwanger bent.

Het voedingscentrum adviseert tijdens de zwangerschap niet meer dan 300 mg cafeïne te gebruiken per dag. Een kopje koffie bevat circa 90 mg cafeïne en een kopje thee circa 35 mg theïne. Theïne zit van nature in de theeplant en bevindt zich in alle met groene, witte en zwarte theesoorten. De kruidentheeën zoals munt, kamille, brandnetel, venkel en rooibos (of melanges ervan) bevatten dus geen theïne. Dit zijn namelijk kruidenaftreksels en in principe geen "thee".

Voor kruidenthee met zoethoutextract gelden dezelfde risico’s voor de gezondheid als bij zoethoutthee. Zoethoutthee bevat glycyrrhizine. Dit stofje zit ook in drop. Hierdoor kunt u vocht vasthouden en kunt uw bloeddruk hoger worden. Voor risicogroepen, zoals kinderen, zwangere vrouwen en mensen met een hoge bloeddruk, is het beter om niet te vaak of te veel drop of zoethoutthee te nemen.